Toledoi vendégprofesszor ismét Szegeden

Benjamin Davis, a University of Toledo College of Law professzora, az Összehasonlító Jogi Intézet angol nyelvű képzéseinek vendégoktatója 2013 szeptemberében negyedik alkalommal látogatott el Szegedre, hogy az amerikai szerződési jogról tartson előadást. S ha már itt járt, diplomákat is átadott.


2013. szeptember 20-22. között immáron negyedik alkalommal látogatott Szegedre Benjamin Davis professzor, az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézet és az Ohio állambeli University of Toledo College of Law által közösen szervezett Amerikai Jogi Szakértői Képzés és Angolszász Jogi és Angol Jogi Szakfordítói Szakirányú Továbbképzés vendégoktatója.

Davis professzor az előadásában az Egyesült Államok szerződési jogának ("Contracts Law") alapjait mutatta be a népes hallgatóságnak, amely a fenti képzések magyar résztvevői mellett szép számban tartalmazott Európa számos egyeteméről érkező Erasmus hallgatókat, továbbá az ÁJTK Nemzetközi jogi és idegennyelvi moduljára jelentkezett diákokat.

Davis professzornak hétvégi látogatása során arra is lehetősége nyílt továbbá, hogy a 2013. szeptember 21-én megtartott diplomaosztó ünnepségen köszöntse az egybegyűlteket. A rendezvényen 13 végzett "amerikai jogi szakértő" és "angol jogi szakfordító szakjogász" vehette át oklevelét. Az ünnepségen az egybegyűlteket Mezei Péter egyetemi docens, a képzési program vezetője köszöntötte. Az Egyetemet Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária rektorhelyettes asszony képviselte. Ugyancsak felszólalt Prof. Dr. Hajdú József, karunk Dékánja. A 2013-as diplomaosztón elhangzott, hogy az Intézet munkájának köszönhetően már bőven száz fölött van azok száma, akik az angolszász jogrendszerekkel kapcsolatban olyan szakfordítói, jogi és terminológiai ismereteket szerezhettek, amely tudást a munkaerőpiacon szakfordítóként, vagy más munkakörben kamatoztathatnak.